Emne: Bevidstheden

Ubevidst bevidsthed

Jeg ved godt, at det umiddelbart lyder som noget vrøvl, ubevidst bevidsthed. Men prøv lige at tænke en ekstra gang over det. Det er min faste overbevisning, at bevidsthed er den væsentligste ressource, vi mennesker ejer. Altså, evnen til at være fuldt og helt til stede i vore handlinger og dermed forsøge at afstemme disse i forhold til vores inderste viden om, hvad der er rigtigt og sandt for os. Det er ikke nemt. Konstant bliver vi overrumplet af kræfter udefra, normer, vaner og forventninger for slet ikke at tale om de kræfter, som trækker i os indefra, begær, magelighed osv.

Men, fortvivl ikke! Det kan trænes. Man kan i hver eneste valgsituation i løbet af dagen beslutte sig for at mærke efter, om ens valg er i overensstemmelse med ens inderste sandhed. Det er bevidsthed! Og når man i en længere periode har vænnet sig til lige at mærke efter, hver gang man træffer et valg. Føles det rigtigt? Så opdager man pludselig, at bevidstheden indfinder sig ubevidst. Ubevidst bevidsthed. En nydelse, alle bør unde sig selv.

Jeg er helt enig i Carsten Graffs betragtning om succes i hans nyhedsbrev i dag. Hvis man måler succes på, hvor mange mennesker, der har hørt om en eller hvor mange penge, man har tjent eller andre ydre betragtninger, så vil man aldrig blive lykkelig. Succes kan kun måles indefra. Succes er at opnå et resultat, som er i overensstemmelse med din inderste sandhed.

Kommentarspor

Ingen kommentarer endnu.

Skriv en kommentar

Emner