Emne: Engle

Er engle insekter?

I denne søde juletid hører vi om engle alle vegne, men hvad er engle egentlig?

Forskere fra Zoologisk Museum har påpeget, at hvis englene, vi ser i kirker og på malerier, skulle være i stand til at flyve, så skulle de have et vingefang på 7 meter og et brystben, der stikker over en halv meter ud foran for at løfte deres vægt fra jorden, og så ville de jo i øvrigt ikke rigtig ligne engle … Desuden må de være insekter, når de har 6 lemmer. Se mere her: http://www.dr.dk/Nyheder/Viden/Naturvidenskab/2013/12/18124037.htm

Selvfølgelig er engle ikke belastet af kød, knogler og fedt, som vi mennesker. Engle er åndelige væsner, og derfor minder de mere om energi end om stof. Og derfor vejer de ikke noget. Når kunstnere gennem tiden har afbildet engle som smukke, menneskelignende væsner med vinger, så skyldes det nok, at det eneste disse kunstnere har oplevet, der kunne få dyr til at kunne flyve, er vinger. Og flyve, det har engle altid kunnet – eller bevæge sig hurtigt i hvert fald.

Engle er spændende. Jeg har skrevet meget om engle i min roman, SKRIDT. En del af det er inspireret af den esoteriske tekst ”Vandrer mod lyset!”, som fortæller, at Gud har skabt englene, umiddelbart efter Han selv blev skabt som en syntese af tanken og viljen i den spirituelle ækvivalent til Big Bang. Nogle af englene gik på egen hånd i gang med at skabe liv, selv om Gud havde forbudt det. Det var derfor disse ”faldne engle”, som fostrede den menneskelige krop med alle dens mærkværdigheder og designfejl. Ikke Gud. Det siger vel også næsten sig selv. Ville en perfekt Gud finde på at designe et væsen med fælles indgang til spiserør og luftrør? Næppe. Eller med den mildest talt uelegante reproduktionsstruktur, hvor undfangelsen måske nok kan være underholdende, men fødslen …? Ikke ligefrem guddommeligt gennemtænkt, vel? Men det er heller ikke Guds hjemmebane. Det kødelige. Gud har til gengæld skabt englene og indgivet os ånden eller sjælen, som jeg hellere vil kalde den. Og hvorfor så det? Ja, det kan du læse i SKRIDT, hvis du virkelig er så nysgerrig.

Glædelig jul og et velsignet nyt år til alle!

Kommentarspor

Ingen kommentarer endnu.

Skriv en kommentar

Emner