Emne: Abort

Er abort en god idé?

Er abort en god idé?

OK, det er da uddebatteret for længst, eller hvad? Kvindens selvbestemmelse over sin egen krop osv. Er det ikke kun forstenede katolikker, som seriøst tager afstand fra abort? Måske, men jeg har alligevel interesseret mig for abort ud fra et spirituelt synspunkt.

Min roman, SKRIDT, indeholder en beskrivelse af, hvor meget en af hovedpersonerne, Adam, keder sig i sin mors mave. Prøv at forestille dig det … Mørkt. Og kedeligt. Lunt, blødt og søvndyssende. Behageligt, men røvkedeligt. Dag efter dag i 9 måneder. Eller … 6 er nok mere præcist. For sjælen og dermed bevidstheden knytter sig først til fostret omkring graviditetens fjerde måned. Indtil da er det bare biologi. Men målbevidst biologi. Den enorme celleaktivitet har jo en retning. En plan. Og for det meste kommer der et foster ud af den imponerende mængde avancerede aktivitet. Med arme og ben, hjerte, hjerne, øjne osv. Meget avanceret. Men ikke bevidst. Før fjerde måned, hvor sjælen inkarnerer.

Faktisk er virkeligheden endnu mere avanceret, for sjælen inkarnerer på en række forskellige planer parallelt, men det kan du læse mere om andre steder, hvis du er nysgerrig. Visdomsnettet giver en god forklaring.

Hvorfor tror du, at abort er tilladt i Danmark indtil 13. fosteruge? Mon ikke det er fordi, det er lykkedes nogle kloge mennesker at snige denne viden ind i lovgivningen. Uden at nævne sjælen med et eneste ord. Jeg glæder mig til, at videnskaben åbent drager sjælens inkarnation ind i den til tider meningsløse diskussion om ”fri” abort. Det virker logisk, at der er forskel på at fjerne eller dræbe et ubesjælet og et besjælet foster.

Baby fra sjælenIfølge islam går grænsen i øvrigt ved 120 dage (17 uger), selvom visse arabiske og nordafrikanske skoler taler om 40 dage. Koranen opfordrer under alle omstændigheder til, at man undlader at slå sine børn ihjel på grund af fattigdom. ”Vi skal nok tage os af både dem og jer” (min frie oversættelse af 17:31). Jeg er vild med denne ubetingede tillid til universet, som koranen her giver udtryk for. I løbet af de seneste 5 årtier er der i vores kultur opstået et krampagtigt ønske om at styre alle livets aspekter med enøjet fokus på uddannelse, karriere og selvrealisering. Et fokus, som tilsyneladende udelukker at få børn, før man er 30 år. Men jeg kender mange, som har fået børn som helt unge og alligevel har gennemført en videregående uddannelse og skabt sig en karriere. Måske har den tidlige forældrerolle endda modnet dem. Børn er en gave. På alle måder. En gave til forældrene. Og til universet. Så hvorfor sige nej til gaven? Jeg er selvfølgelig ikke blind for, at der kan være valide grunde til at sige nej tak.

Et overset aspekt af abort er den påvirkning af livmoderen, som fosterdrabet efterlader. Det stemningsaftryk, som møder det næste foster. Her er vi ude i tro. Ikke videnskab. Men jeg har længe været overbevist om, at det næste foster, som vokser i en ”abort-livmoder”, må kunne mærke fornemmelsen af uønskethed og død. Jeg har forsøgt at beskrive denne stemning i min roman SKRIDT (fra side 114). Adam fortæller her om en drøm, hvor livmoderens celler udstråler så megen sorg over det tidligere drab, at de slet ikke kan rumme glæde over det nye foster, som derfor fødes med en bevidsthed om ikke rigtig at have ret til at eksistere. Måske er det endda en af de grundlæggende årsager til det manglende selvværd, mange af os lever med?

Kommentarspor

En kommentar til “Er abort en god idé?”

  1. Rigtig godt indlæg 🙂

    Skrevet af Bo Seidelin Bache | 26. november, 2013, 16:31

Skriv en kommentar

Emner