Emne: Camino de Santiago

En vandring på El Camino de Santiago

Efter udgivelsen af min roman, SKRIDT, har mange sagt: Nå, hvordan var det så at gå caminoen?

Jeg ved det ikke. For jeg har aldrig været der. Det kan være svært at acceptere, for romanen beskriver rigtigt mange visuelle oplevelser på Caminoen, udsigten over havet, dyr på marken, knirkende døre, byer, broer, kirker osv. Så hvordan hænger det sammen?

Svaret er (som i mange andre situationer) Google. Og Panoramio. Og det har været de bedste rejsekammerater, du kan forestille dig. Sammen har vi vandret gennem tykt og tyndt og haft talløse oplevelser. De kan virkelig fortælle historier, de to.

Jeg skylder også tak til Shirley Maclaine for hendes spændende bog, Camino, som jeg slugte for en del år siden. Shirley Maclaines beretning har mange paralleller til den bog, som for alvor kickstartede min spirituelle bevidstgørelse for mange år siden, En yogis selvbiografi. Begge bøger kan anbefales.

Der er også skrevet mange andre bøger om Caminoen, men … Helt ærligt! Se nu at få planlagt din rejse, hvis du er så nysgerrig.

Jeg kender en del, som har gået hele eller dele af ruten. Nogle havde høje forventninger. Andre slet ingen. Nogle var spirituelt højt udviklede. Andre slet ikke. Ingen har fortrudt. Er du her stadig …?

Kommentarspor

Ingen kommentarer endnu.

Skriv en kommentar

Emner